Verscheidene meren en Milford Sound

by Simeon Visser

Ik ben inmiddels aangekomen in Queenstown via Wanaka. Zoals beloofd zijn hier de foto’s van Lake Matheson en de bergen Mount Cook en Mount Tasman. Op een heldere dag reflecteren deze bergen in het water van dit meer. Queenstown staat bekend om allerlei activiteiten zoals skydiving, bungeejumpen, jet boating, paragliding, enzovoort. Eén van de dingen die ik gedaan heb in Queenstown is een dagtrip naar Milford Sound, een fjord op enige tijd rijden van Queenstown. De Milford Sound is één van de natste plekken ter wereld en het regent er zeer vaak. Wij hadden geluk want het was een stralende dag en dat betekent ook goed zicht – als er wolken hangen dan is het allemaal een stuk minder goed te zien (dat was enkele dagen geleden nog het geval).

De rest van mijn tijd in Queenstown volgt later. Ik vertrek morgen naar Christchurch om vanaf daar naar Wellington te vliegen. Wellington is de hoofdstad van Nieuw-Zeeland en dit wordt mijn startpunt om het noordelijke eiland te verkennen. Enkele haltes op de route daar worden Taupo, Rotorua, Bay of Islands en natuurlijk Auckland. Ik heb nu maar een extra dagje erbij gepakt in Queenstown om op adem te komen want om zoveel te kunnen reizen moet je wel vaak vroeg opstaan en de bus in.

Lake Matheson, Mount Cook en Mount Tasman

Lake Wanaka

Hierboven de foto’s van Lake Wanaka wat zoals de naam als suggereert in de buurt van Wanaka ligt.

Milford Sound

Niet alleen de Milford Sound zelf is indrukwekkend maar ook de route ernaartoe. Deze staat bekend als Hollywood Valley aangezien deze vallei zo uit een Hollywood-film zou kunnen komen. Het landschap bestaat uit zeer hoge rotsen met watervallen en allerlei bomen. Op de sommige plekken zit niet eens vaste grond maar moeten de bomen zich vastklampen aan de wortels van andere bomen om daar te kunnen groeien. Op de boottocht door de Milford Sound kregen we eerst een buffet waarna de meesten zich naar het observatiedek bovenop de boot begaven. De boot ging van de haven door de Milford Sound naar de Tasmanzee om vervolgens weer terug te keren naar de haven. Ook zijn we nog in een observatiedek geweest waar we onder water naar de vissen en planten konden kijken.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: