Phillip Island

by Simeon Visser

Afgelopen zaterdag zijn we naar Phillip Island gegaan met zeer zonnig weer! De lente begint nu door te breken hier in Melbourne en voor de verandering eens geen jas nodig voor het merendeel van de dag. Melbourne staat ook wel bekend om haar vier seizoenen in een dag want het wisselt zo vaak, net zoals Nederland dus. Phillip Island is een eiland ten zuidoosten van Melbourne en het staat bekend om natuurschoon en wilde dieren, zoals kangaroes en pinguïns. Met een gehuurde auto zijn we erheen gereden en we hebben op verscheidene plekken op het eiland rondgekeken. Er zijn ook allerlei stranden en wandelpaden met schitterend uitzicht over de oceaan en de kustlijnen van het eiland.

Op een punt van het eiland, de Nobbies, hebben we tussen de vele meeuwen gewandeld en het zeer blauwe water en de groene graslanden bewonderd. In dit geval zullen de foto’s meer zeggen dan duizend woorden! Het waaide behoorlijk langs de kust en er vergaan ook veel schepen in dit gebied door noodweer en sterke zeestromingen. De golven kunnen ook best hoog worden en er werd ook gesurfd op allerlei plekken rond het eiland.

Je kunt hier ook naar wilde pinguïns kijken, de Penguin Parade van Phillip Island, maar dat hebben we niet gedaan want dat was wel erg commercieel uitgebuit. De pinguïns komen elke nacht het eiland op en dan hebben ze tribunes gebouwd waar je ze kunt zien. Na wat wikken en wegen hebben we besloten dat niet te doen en in plaats daarvan de natuur in te trekken. Dat was een goede keuze want we hebben zeker een handjevol wilde kangaroes gezien! Sommige hebben we ook snel zien wegspringen met hun bekende sprongetjes. Op een gegeven moment waren we zeer dichtbij een wilde kangaroe die aan het eten was maar weldra had hij/zij ons in de gaten en met een paar sprongen was ie verdwenen in de bosjes.

Natuurlijk hebben we ook even een kiekje gemaakt bij het bekende verkeersbord dat waarschuwt voor kangaroes. Vlakbij dit bord hebben we ze ook gezien dus het bord stond op de goede plek. Aan het eind van de dag hebben we naar de zonsondergang gekeken en daarna zijn we huiswaarts gekeerd.

Er zijn ook weer enkele nieuwe foto’s opgedoken van de trip naar Dandenong Ranges National Park (de foto’s genomen met andere camera’s). Hieronder een selectie!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: