Great Ocean Road

by Simeon Visser

Er zijn plekken waar een stad om bekend is: als je naar New York City gaat, ga je naar het vrijheidsbeeld, als je naar Sydney gaat, ga je naar het Opera House en als je naar Melbourne gaat, ga je naar de Great Ocean Road. De Great Ocean Road is een slingerende weg langs de oceaan met beeldige natuur en rotsformaties. Zeer bekend zijn The Twelve Apostles, een groep rotsformaties die zich op enkele uren rijden vanaf Melbourne aan de Great Ocean Road bevinden.

Afgelopen weekend was het zover: met z’n vieren hebben we een auto gehuurd om deze trip te maken. Paar muziek-cd’s gemaakt en de reis kon beginnen. Het was een winterse dag met zowel zonnig als stormachtig weer wat op sommige foto’s ook te zien is: haar door de war en gelaatsuitdrukkingen gefotografeerd met tegenwind. Maar dat kan de pret niet drukken want het was zeker een geslaagde dag! Met behulp van navigatie konden we onze weg vinden naar de oceaan aan de westkant van Melbourne. Op een gegeven moment hadden zowel onze telefoons als navigatie geen bereik meer maar aangezien de Great Ocean Road zich aan de oceaan bevindt, konden we het wel redden zonder.

De Great Ocean Road maakt vele bochten en gaat voor een deel ook door een bos. In de ochtend was het zonnig en hoewel het niet geregend heeft, begon het wel enorm hard te waaien toen we bij The Twelve Apostles aankwamen. De natuur en de rotsformaties zijn best indrukwekkend en ook de oceaan geeft een mooi vergezicht.

Op de terugweg moesten we nog even stoppen bij een weiland met koeien aangezien onze Singaporese bestuurder dat nog niet eerder gezien had. Ik bedoel maar: wij in Nederland zien het dagelijks maar voor anderen is het weer nieuw.

Advertisements

One Comment to “Great Ocean Road”

  1. Thou I do not understand a word in Dutch, but I’m glad you enjoyed the trip. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: