Singapore National Day

by Simeon Visser

Het afgelopen weekend stond in het teken van de Singapore National Day en de bijbehorende National Day Parade. We hebben drie Singaporezen in de accommodatie dus de nationale feestdag (9 augustus) kon niet ongemerkt voorbij gaan. De feestdag valt dit jaar op een maandag dus het werd bij ons gevierd in het weekend met een gezamenlijke maaltijd (ongeveer 20 aanwezigen, ook van buiten de accommodatie). Daarna een beetje pool gespeeld en film gekeken.

Op de dag zelf hebben enkelen, waaronder ik, live naar de National Day Parade in het Etihad Stadium waar we met enkele honderden Singaporezen naar de parade hebben gekeken. Deze parade werd gehouden in Singapore en live via televisie uitgezonden; wij hebben het bekeken op grote schermen. Naast zang en dans toont Singapore om de zoveel jaar ook al haar militaire voertuigen, zoals tanks, vliegtuigen en artillerie. Daarnaast nog een BBQ gehad op zaterdagmiddag en een drankje genoten op vrijdag.

In het onderstaande filmpje krijg je een idee van de militaire parade, dit is van de oefendag die een tijdje ervoor werd gehouden:

Dit is het themalied van dit jaar:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: