“Er is een vulkaan uitgebarsten…”

by Simeon Visser

Tja, het begint nu wel op een soap te lijken of een film met een onverwachte plotwending: woensdag is de Eyjafjallajökull-vulkaan in IJsland uitgebarsten en de aswolk komt deze kant op. Het Nederlandse luchtruim gaat om 19:00 dicht want de vliegtuigen houden niet van de asdeeltjes. Dat is dus minder dan 24 uur voor mijn vlucht. Het blijft afwachten of het morgenmiddag voldoende opgeklaard is om te kunnen vertrekken.

Na de perikelen met het visum kan dit er ook nog wel bij. Aangezien ik er niks aan kan veranderen, heeft het ook weinig zin om me er druk over te maken. Ik houd jullie op de hoogte!

Update 15 april, 16:59: De vlucht is vertraagd naar 19:50, dezelfde dag.

Update 16 april, 08:31: Het luchtruim is nog tot nader order dicht.

Update 16 april, 09:11: Volgens Schiphol gaat de vlucht om 21:00 vandaag en volgens de vluchtmaatschappij gaat de vlucht morgen om 19:30.

Update 16 april, 13:26: Zowel Schiphol als de vluchtmaatschappij geven morgen 17:30 aan. Het luchtruim is ook dicht tot morgenochtend 6 uur.

Update 16 april, 18:54: De vlucht is geannuleerd, ik moet dus met een andere vlucht mee. Vanmiddag heb ik nog even gebeld met de vliegmaatschappij, het Chinese Cathay Pacific (met Hong Kong als thuisbasis). Leuk detail is dat de helpdeskmedewerkster een subtiel accent had, waarschijnlijk overal Chinees personeel in dienst 🙂 Toen zag het er nog naar uit dat de vlucht morgen om 19:30 zou gaan. Ze vroegen toen om mijn telefoonnummer dus het zou kunnen dat ze mij bellen. Maar dat lijkt me niet waarschijnlijk want ze hebben het al druk genoeg. Vanavond of morgen zelf maar even regelen dat ik met een latere vlucht naar Hong Kong kan en daarna met een aansluitende vlucht naar Melbourne.

Update 17 april, 10:29: Het luchtruim is nu weer dicht tot 14:00 vanmiddag. Eigenlijk is het heel eenvoudig: zolang er geen zekerheid is over wanneer het luchtruim weer open gaat, heeft het ook geen zin om te bellen om de vlucht om te boeken naar een later tijdstip.

Advertisements

7 Comments to ““Er is een vulkaan uitgebarsten…””

 1. Hi Simeon,

  Je piept er dus tussenuit! Goede reis gewenst, en we zullen jouw blog een beetje volgen.

  Cor

 2. Simeon ik wens je een hele goede reis.
  Met veel bescherming waar dat nodig is.
  Ik zal af en toe eens op de site kijken
  hoe het met je is.
  En hopelijk gaat het je daar goed, en zien
  we je over een half jaar weer terug.

  Vriendelijke groetjes Bianca Jacqueline

 3. Hallo Simeon
  Ik was helemaal verrast om te horen dat je naar Australie gaat! Tjonge, weer een globetrotter erbij in de gemeente. Ik wens je alle goeds toe en Gods zegen en nabijheid natuurlijk! Ga je Hillsong bezoeken? Ben benieuwd! Kom je in een gastgezin of ga je ‘op kamers’? Heel veel succes en geniet van alle nieuwe indrukken die je opdoet. Ga je ook foto’s maken en op je site zetten? Kunnen we meegenieten!
  Nogmaals: veel succes en ook goede reis en behouden aankomst gewenst (ik ga je berichten volgen).
  Groetjes van Nynke

  • Bedankt Nynke, ik ga vooralsnog naar Melbourne; Hillsong zit volgens mij in Sydney. De kans is wel groot dat ik nog naar Sydney ga als ik langer kan blijven na mijn afstudeerproject. Ik verblijf in een soort studentenhuisvesting dus in feite op kamers. Ik ga inderdaad veel foto’s maken en ze hier plaatsen 🙂

 4. Hoi Simeon,

  Zo het tijdstip van vertrek nadert, na al enkele hobbels genomen te hebben blijkt nu dat as, hoewel erg klein per deeltje, in grote hoeveelheden toch nog een behoorlijke hobbel wordt naar je bestemming.
  Hoop dat je een goede reis zult hebben en een super periode in Australië.
  Klaas Kaan

  • Dat klopt Klaas en van alle mogelijke vertragingen is de sluiting van het luchtruim niet een voor de hand liggende. Hopelijk klaart het snel weer op zodat ik toch kan vertrekken.

 5. Hey Simeon,

  Heel veel plezier en succces in Australie!!
  Geniet ervan!

  groetjes Lisanne

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: